Георги Божков: „Най-голямото признание ще бъде ако успеем да продължим делото им”


Георги Божков: „Най-голямото признание ще бъде ако успеем да продължим делото им”
Георги Божков (снимка: sportni.bg)
25-06-2007 18:22 | Gong.bg

Старши треньорът на женския баскетболен тим на ЦСКА Георги Божков също бе потресен от случилото с финансовите благодетели на отбора, загиналите в катастрофа вчера рано сутрин Емил Коен и Владимир Федяев.

„Червените ангели” донесоха най-много радост на Коен и Федяев, а сега се мъчат да преодолеят болката от загубата. Те спечелиха три купи за миналия сезон и бяха отборът, с който Коен най-много се гордееше.
„Още не мога да повярвам. Не ми се иска това, което се случи да е истина, но за съжаление нещата са безвъзвратно заминали. В момента ми е много трудно да говоря. Наистина това е една човешка драма и трагедия, която се случи с Коен и Федяев, но съм сигурен, че те ще останат дълго в съзнанието ни и в баскетбола, защото те със своето позитивно отношение накараха всички да дават максимума от себе си. С това най-много ще ги запомня и двамата. Със страхотното лично отношение, което демонстрираха към треньори и състезатели. Винаги бяха близо до отборите и правеха всичко възможно, за да се постигат високи резултати. Най-голямото признание за това, което направиха ще е, ако успеем да го продължим.”


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи