Папалукас ще реши за НБА след драфта


Папалукас ще реши за НБА след драфта
Тео Папалукас (снимка: ЦСКА Москва)
26-06-2007 11:42

Гардът на ЦСКА Москва Теодорос Папалукас ще реши къде ще продължи кариерата си няколко дни след драфта в НБА, който ще бъде по традиция в Ню Йорк на 29 Юни рано сутринта.

„Разговаряхме с Тео по телефона и той ни увери, че ще имаме отговор няколко дни след драфта в НБА,” заяви пред руски медии вицепрезидента на ЦСКА Москва Андрей Ватутин. „ Ако той не отиде в НБА, единствения отбор за който ще играе в Европа е ЦСКА Москва.”

Интерес към Папалукас има от страна на следните НБА отбори: Сан Антонио Спърс, Детройт Пистънс, Маями Хийт, Кливлънд Кавалиърс и Далас Маверикс. Той преди месец заяви желанието си да се пробва в лигата на извънземните. Папалукас каза, че той е на 30 години и ако сега не опита по всяка вероятност друга възможност няма да има.
На 30 Юни в Атина Папалукас ще получи специално изработената статуетка за играч на годината според класацията на ФИБА Европа. Тогава европейския първенец Гърция среща сборен отбор, съставен от европейски звезди. Папалукас ще играе за родината си и на предстоящото Европейско първенство в Испания през септември.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи