Папазов: "Пожелавам на новия треньор да постигне добри резултати с Лукойл"


Папазов: "Пожелавам на новия треньор да постигне добри резултати с Лукойл"
Константин Папазов
26-06-2007 15:04 | Gong.bg

Националният селекционер Тити Папазов бе един от тримата специалисти, които бяха най-близо до треньорския пост в Лукойл Академик. Той бе открит от Гонг и коментира избора на новия старши треньор на отбора на "Студентите".
„Приемам това решение съвсем нормално по простата причина, че още в момента, в който господин Везенков изясни своята позиция около това кой да води отбора, съвсем нормално е човекът от спортно-техническото ръководство, който има приоритет даден треньор да избере именно него. Това е най-нормалното. Смятам, че Желко Лукаич е един много добър треньор и мога само да му пожелая да направи добри резултати с Лукойл, защото това ще е добро за българския баскетбол”, заяви Тити Папазов пред Гонг от Атина, където е с Тони Дечев.
„За мен не е изненада това решение, въпреки че лично за себе си съм се надявал естествено да бъда избран аз, но го приемам съвсем нормално това решение на ръководството на Лукойл Академик. В края на краищата, те така се преценили и дано да е едно добро решение, защото дали ще бъда аз, Лукич или Бурич важно е отборът да се развива и да има необходимите резултати. Желко Лукаич е представител на най-силната треньорска школа в Еворпа и е нормално да бъде приеман от ръководството като по-удачен вариант. Единствено искам от тук нататък да изясня моето положение в Лукойл, защото в изминалата година имах възможности да променя клубната си принадлежност и само от морална гледна точка и от отговорност към господин Златев, който ми даде възможност да се уча тази година и инвестира в мен не съм го направил. Предстои ми разговор, в който да изясня своето бъдеще оттук нататък.” каза Папазов.

Тити все още незнае какво ще бъде бъдещето му след като минат квалификациите за Евробаскет 2007 в Испания, но е благодарен на президента на клуба Валентин Златев за дадения му шанс да бъде част от клубове като Панатинайкос, Макаби Тел Авив и Сан Антонио Спърс.

„Пак твърдя, че шансът, който ми даде Лукойл да се усъвършенствам и да бъда с три от най-великите клубове в света – Сан Антонио, Макаби и Панатинайкос няма своята цена, така че каквото и негативно да се случи, то е много по-малко от това, което аз получих. Все още не мога да кажа, че моят път с Лукойл е завършен, защото ми предстои разговор с човека, който ми даде възможност да бъда част от Лукойл и това е господин Златев.

На предишния избор, когато трябваше да избират между мен и Илия Евтимов Везенков беше против мен и въпреки това бях избран от господин Златев, така че за мен остава човешкия разговор със Златев, след който да определя стратегията за моето бъдеще. Все още не мога да кажа нищо, защото за да мога да реша какво да правя след квалификациите, трябва да имам уверението на г-н Златев, че той няма претенции към мен, защото той инвестира в мен и аз имам морален ангажимент към него.”
Въпреки всичко Константин Папазов знае, че в момента той трябва да насочи всички негови усилия към доброто представяне на националния отбор на България. 

„Знам, че сега пред мен стои много по-голямо предизвикателство, а именно – заедно със своя екип да направя всичко възможно националният тим да се класира на Европейското. Колкото и невероятно да звучи, аз живея с тази мисъл и така вниманието ми е изцяло концентрирано върху тази цел.” завърши Папазов за Гонг.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи