Лукаич: „Идвам да приложа максимално знанията си в Лукойл”


Лукаич: „Идвам да приложа максимално знанията си в Лукойл”
26-06-2007 17:25 | Gong.bg

48-годишният сръбски треньор Желко Лукаич се надява до средата на следващата седмица да пристигне в България и да започне активна работа начело на Лукoйл Академик.

„Амбициите и желанията ни съвпадат и затова договорът стана факт. Лукoйл е един отличен отбор, шампион на България. Тимът участва в купа УЛЕБ и е показал качествата си. Отборът е с големи амбиции, а аз съм треньор, който обича тимовете, които водя да вървят напред. Надявам се да оправдая доверието на хората, които пожелаха да дойда в ЛукОйл. Обещавам да работя много и да правя това, което съм правил във всички клубове, в които съм работил – и в Хемафарм, и в Партизан, а намерението ми е да постигна още повече. Единственото, което мога да гарантирам е да дам всичко от себе си, за да може Лукoйл да изпълни амбициите си и максимално да приложа знанията си в Лукoйл Академик и България”, заяви за Гонг наставникът от Сърбия.
 

Сред най-големите ви успехи са мачовете с Хемофарм в купа УЛЕБ, а ЛукОйл пак ще играе там. Поставиха ли ви някакви цели от ръководството?

Конкуренцията ще е много голяма при разширения формат на Купа УЛЕБ, но мисля, че това е хубаво за баскетбола. Все пак аз с всичките си отбори съм държал да нямаме страх, а само уважение и да опитваме максималното. Трябва да тренираме и да работим много, и вярвам, че резултатите ще дойдат.
 

Беше ли изненада за вас, че имате шанс да работите в България?

Ами, както казах, това е възможно, защото желанията и амбициите ни съвпадат. ЛукОйл не е непознат отбор, вече дълго играе в Купа УЛЕБ и в предишните години също е имал амбиции и желание да постигне колкото може повече. Като треньор обичам предизвикателствата и имам достатъчно сили и енергия да работя. Ще се опитам да пренеса всичко, което съм работил и постигнал в Хемофарм, и тук. Гледал съм доста мачове на ЛукОйл по сателита – и с Вентспилс, и с Алба, и други, така че не ми е непознато при вас. Трябва обаче да получа още много информация, да прегледам доста касети. От утре започвам усилена работа и се надявам до следващата сряда или четвъртък да взема виза и да пристигна в София. До тогава ще съм и по-наясно с играчите и всичко останало. Договорихме се за една година и пак повтарям, че искам да оправдая доверието на хората в Лукoйл.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи