Рилски Спортист преподписа с двама играчи


Рилски Спортист преподписа с двама играчи
27-06-2007 19:25 | Любомир Нешев

Рилски Спортист преподписа със двама свои играчи за следващия сезон. Александър Груев и Асен Саралийски подписаха нови договори днес и ще останат в отбора и догодина.
Повиканият от Константин Папазов в националния отбор Груев реши да остане в Самоков, въпреки че няколко отбора афишираха интерес към него. През изминалия сезон той се превърна в лидер на Рилски Спортист и от ръководството направиха всичко възможно, за да го задържат. За общо 31 срещи от държавното първенство и Купата на България през сезон 2006/2007 Груев имаше показатели от 17.03 точки, 2.06 борби и 3 асистенции средно на мач. Добрите му изяви не останаха незабелязани от националния селекционер, който го включи в разширения си списък за допълнителните квалификации през лятото.
23 годишният Асен Саралийски също остава в Самоков. Роденият в Златогрaд състезател преподписа с Рилски Спортист е ще продължи да играе там. Саралийски е една от ключовите резерви на треньора Петко Делев и това накара ръководството да му предложи нов договор. През изминалия шампионат той имаше средни показатели от 6.38 точки и 3.03 борби, като изигра 34 мача общо.
Така след като преподписа с тези двама играчи задачата пред Рилски Спортист е да привлече 2-3 нови имена, с които да вдигне класата на отбора и така да се бори за по-добро класиране от миналия шампионат.

Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи