Венци Гечев: "Ще се борим, пък каквото сабя покаже"


Венци Гечев: "Ще се борим, пък каквото сабя покаже"
28-06-2007 17:32

Българския национален отбор за девойки до 18 години стартира утре в двубой срещу Франция участието си на Европейското първенство в Нови Сад, Сърбия. Отркихме треньорът на отбора Венцислав Гечев, който бе любезен да сподели с нас очакванията си.
 

Г-н Гечев, доволни ли сте от условията в Нови Сад? Как ви посрещнаха домакините?

Изключително съм доволен. Условията са прекрасни, настанени сме в 5-звезден хотел почти в центъра на града. С автобус стигаме за около 10 минути до залата. Домакините в хотела са много любезни и създават уют на всички отбори.
 

Групата е много тежка, нещо повече за първите ни съперници?

Нашата група е най-трудната. Само за сравнение ще кажа, че от всички отбори в турнира само нашите направиха фитнес тренировка тази сутрин. Следобяд всички ще тренират в двете зали. Много силни отбори, Франция са със 6 момичета над 190 см, Русия и Литва с по 3 над 200 см. Те са имена в европейския баскетбол.  Стартираме утре срещу Франция, които преди да дойдат в Нови Сад са победили Словакия и Румъния с над 40 точки разлика.
 

Българския отбор в коя зала ще играе мачовете си?

Мачовете на това Европейско ще се играят в двете зали в Нови Сад, които са една до друга. България ще играе и трите мача от предварителната група в малката зала. Утре по същото време когато е нашия мач с Франция в голямата зала ще играят Русия и Литва.
 

Какви са очакванията въобще от предстоящото първенство?

Очаква ни много трудно начало. И трите съперника са много класни. В другите групи има по-слаби отбори. Дано обаче не се сринем психически след първите три мача, защото следващите срещи докрая също ще са много важни.
 

Здрави ли са всички момичета, готова ли е напълно  Инес Субашка?

Всички тренират много усърдно, влагат голямо старание. Инес Субашка се намира в добро състояние и се надявам да помогне. Притеснявам се малко за Станислава Станкова, която е с разтегнато ахилесово сухожилие. Но юнак без рана не може, ще се борим, пък каквото сабя покаже.
 

Тактически готови ли сте, ще има ли с какво да изненадате съперниците?
Ще гледаме два пъти диск, предоставен ни от сръбския треньор на Словакия от тяхната контрола с Франция. След това ще се опитаме да направим и нашата постройка на игра за първия ни мач.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи