Очаквано Портланд избраха Одън


Очаквано Портланд избраха Одън
Грег Одън с Дейвид Стърн(снимка: NBA Getty Images)
29-06-2007 03:42

Грег Одън е номер 1. Портланд Трейл Блейзърс сложиха точка на всичките дебати след като предпочетоха Грег Одън пред Кевин Дюрант в очаквания с големи надежди НБА Драфт 2007.

Портланд избраха Одън, който може да доминира в подкошието пред реализаторските умения на Дюрант. Играча от Тексас можеше да бъде избран под номер 1, но при условие, че центровете са дефицит и трудно се намират Портланд предпочетоха Одън. Затова всички в Портланд са щастливи, че най-после имат такъв.

Както и се очакваше под номер 2 Сиатъл Суперсоникс избраха Кевин Дюрант. Така „свръхзвуковите” може да не се притесняват вече, ако Рашард Люис предпочете да бъде свободен агент. Крилото на Тексас правеше средно по 25.8 точки и 11.1 борби средно през последната година в колежа и е смятан за един от най-талантливите играчи в драфта тази година.

Това обаче не бе достатъчно, за да го предпочетата пред Одън. Последния прави средно по 15.7 точки и е сравняван с легендата Бил Ръсел заради способностите му в борбата под коша и умението му за блокиране на противника.

Под номер 3 Атланта Хоукс предпочете Ал Хорфърд, два пъти шампион с Флорида Гейтърс. Неговият съотборник от колежа, Джоаким Ноа, син на тенис легендата Яник Ноа бе избран от Чикаго Булс под номер 9.

Гардът Майк Конли Джуниър, който пък е син на бившата лекоатлетическа звезда на троен скок Майк Конли бе избран от Мемфис Гризлис.
Под номер 6 Милуоки Бъкс предпочетоха китаеца Ий Джианлиан, който стана и първия чужденец, избран в драфта.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи