Рей Алън изпратен в Бостън Селтикс


Рей Алън изпратен в Бостън Селтикс
Рей Алън ще играе за Бостън
29-06-2007 09:50

Един от най-добрите стрелци в лигата, ветерана Рей Алън бе трансфериран в Бостън Селтикс. Новият генерален мениджър на Сиатъл Суперсоникс Сам Прести показа, че иска драстични промени в клуба след като още в началото на драфта направи замяна, в която препрати Алън към Бостън заедно с 35-ия избор от вториия кръг за Уоли Шербияк, Делонте Уест и изтегления под номер 5 Джеф Грийн.    

Това бе неочаквано като се има предвид, че Рей Алън е най-популярния играч в Сиатъл, най-добрия стрелец в отбора, играл също 7 пъти в мача на звездите.

Когато замяната бе анонсирана от ESPN минути преди Дюрант да бъде избран, почти всички от 2000 души, събрани в Сиатъл център да наблюдават НБА драфта освиркаха действието на мениджмънта на клуба. Повечето от тях бяха с екипи на Рей Алън. Някои от тези фенове се зарадваха минути по-късно, когато Дюрант бе избран, но като цяло останаха разочаровани за Алън.

По-късно шефовете в клуба обясниха постъпката си с факта, че новия генерален мениджър желае да затегне защитата, а Алън играе прекрасно в нападение, слабо в защита. Той вкарва 26.4 точки на мач, като дори отбеляза 54 точки срещу Юта през Януари. Изигра само 55 мача този сезон вследствие на контузии. Той претърпя операции на двата глезена на 7 Април.

С привличането на Дюрант, Грийн, Шербияк и с Рашард Люис Соникс имат четири играчи, които могат да играят на една и съща позиция.
Грийн бе избран в колежанската Big East  играч на годината, Шербияк имаше проблеми с контузии и игра само в 32 мача миналата година, докато Уест вкара 12.2 точки, като стартира 47 мача за Селтикс.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи