Загуба от Франция на старта в Нови Сад


Загуба от Франция на старта в Нови Сад
Станислава Станкова (снимка: ФИБА)
29-06-2007 20:40

Националният отбор за девойки до 18 години стартира със загуба Евробаскет 2007 в Нов Сад, Сърбия. Момичетата на треньора Венцеслав Гечев загубиха от Франция с 56 – 89. Нашият съперник днес е смятан като един от основните фаворити за спечелване на титлата.

 

Най-много точки за българките вкара Станислава Станкова – 15, а завърналата се след контузия Инес Субашка завърши с 12 точки и 10 борби. Те бяха единствените две, завършили с двуцифрен актив от точки.

 

Нашите тотално загубиха борбата под двата коша (43 на 28 в полза на Франция) и вкараха само една тройка в мача.

 

За Франция най-много вкара родената в Букурещ Ана Ката Китига - 18 точки, Изи Арондо и Карин Бросе добавиха по 11.

 

Французойките нямаха проблеми още след първата четвърт да натрупат 10 точки преднина (26-16). На полувремето разликата достигна 18. В началото на третата част нашите успяха да намалят за момент, но бързо след това френските баскетболистки натрупаха недостижим аванс.

 

Утре нашите момичета излизат срещу друг силен съперник - състава на Русия. Рускините победиха Литва след продължения със 65-62. В последния ден от груповата фаза нашите играят с Литва. Припомняме, че от тази година ФИБА промени формата на състезанията за подрастващи. Класиралия се на последно място отбор в групата ще играе директно за оставане в Дивизия А от 13 до 16.

 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА С ФРАНЦИЯ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи