Винс Картър остава в Нетс за още 4 години


Винс Картър остава в Нетс за още 4 години
Винс Картър (снимка: АР)
02-07-2007 10:32

Винс Картър ще продължи контракта си с Ню Джърси Нетс, като в следващите четири години ще носи екипа на „Мрежите” срещу сумата от 61.8 милиона долара.

Всичко обаче около контракта все още е анонимно, тъй като сопред правилата на лигата договора не може да бъде подписан преди 11 Юли. Това е деня от който свободните агенти може да започнат да подписват договори.
Картър информира пред няколко дни Нетс, че ще пробва пазара на свободните агенти, въпреки, че има контракт за още една година с Ню Джърси за 16.3 милиона долара. Но хора от клуба набързо обявиха, че Картър ще се завърне в стария си отбор.

След като завърши сезона той продължи да тренира индивидуално в Ийст Ръдърфорд, а също покани сърбина Ненад Кръстич да посети дома му в Орландо за да тренират заедно.

Според медиите в САЩ, Ню Джърси Нетс ще имат опция и да задържат Картър за още една, пета година от новия контракт. Картър вкарва средно по 25.2 точки през миналия редовен сезон и 22.3 по време на плейофите. Въпреки това той направи няколко сериозни грешки, костващи на Нетс отпадането им в плейофите от Кливлънд.
Друг свободен агент, който Ню Джърси Нетс искат да преподпишат е центъра Мики Мур. Той стана титулар в отбора веднага след контузията на Ненад Кръстич по средата на сезона. Това е най-добрата година на Мур, който имаше средно по 9.8 точки и 5.1 борби на среща с най-добър процент на стрелба в цялата лига – 60.9 %.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи