Дунав Еконт ще разбере съперниците си на 5-ти Август


Дунав Еконт ще разбере съперниците си на 5-ти Август
Анета Митева и Дунав ще дебютират във ФИБА Къп
04-07-2007 10:10

Два български отбора ще участват в европейските клубни турнири тази есен – Лукойл Академик в УЛЕБ и Дунав Еконт за ФИБА Къп. Отборите на Лукойл Нефтохимик и ЦСКА не подадоха заявките си в родната централа, с което да потвърдят, че желаят да играят в турнира на ФИБА. Участието на женският отбор на Дунав в купа Европа ще ознаменува техния дебют на тази сцена.
И докато Лукойл Академик знаят своите съперници за купата на УЛЕБ, Дунав Еконт ще разбере с кого ще мери сили на жребия за ФИБА Къп в Мюнхен на 5-ти Август.

Шефа на клуба Николай Падалски ще даде специална пресконференция на 15 Юли в Русе, на която ще информира кои ще са евентуалните нови попълнения кои ще напуснат отбора. На нея той ще даде повече разяснения на журналистите относно дебюта на русенки в Европа.
В същото време от БФБ решиха да има само шест отбора в женската А-1.  Ще бъдат проведени квалификации, ако бройката на тимовете желаещи да играят в А-1 е по-голяма. Съставът на Дунав Еконт ще бъде единствения освободен от тези квалификации, поради участието си в европейските клубни турнири.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи