Чолаков: "Искам да сме първи"


Чолаков: "Искам да сме първи"
Иван Чолаков дава наставления (снимка: Гонг)
04-07-2007 13:36 | gong.bg

Старши треньорът на младежкия национален отбор по баскетбол Иван Чолаков сподели очакванията си преди Европейското първенство, Дивизия А в Гориция, Италия, на което ще участват нашите момчета. Вчера младежите се представиха достойно в последната си контрола на българска земя – срещу мъжката селекция.

„Моята амбиция е да станем първи,” заяви за Гонг Чолаков. „Какво ще се случи, ще видим на място. Вярвам в момчетата, те доста се потрудиха, сега им трябва и малко шанс.”
Специалистът разкри, че заболелите от вирус трима състезатели Павел Иванов, Любомир Лилов и Ценко Наков ще пътуват с отбора за Апенините и ще участват в първенството. „Надявам се да компенсираме липсата на рутина с работата, която положихме в подготовката,” добави Чолаков като сподели своето притеснение, че голяма част от младежите нямат много опит, тъй като не са основни играчи в клубовете си.

Иван Чолаков изказа и своята гордост от момчетата, които миналата година бяха в неговия състав, а сега са в мъжкия национален отбор – близнаците Иванови, Станислав Славейков, Асен Великов.

„Казах им, че се гордея с тях още след края на миналогодишното европейско първенство. Аз вярвам в тях и те повярваха в мен и би трябвало да има резултат,” завърши Чолаков.
Първият мач на България на Евро 2007 е срещу домакина Италия на 6 юли от 22 часа българско време. В нашата група D са още Латвия и Грузия.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи