Дунав стяга отбор за новия сезон


Дунав стяга отбор за новия сезон
Росен Дунов
04-07-2007 15:29

Русе ще има мъжки отбор в А1 и през новия сезон и той до голяма степен ще запази състава си от предишния. Това подвърди пред медиите Росен Дунов, шефът на мъжкото направление в БК Дунав. След като преди няколко седмици бившият вече треньор на Дунав Даниел Димитров изрази притеснението си относно бъдещето на отбора, феновете и баскетболната общественост в Русе също не бяха обнадеждени. Днес обаче стана ясно, че бъдещето на тима в А1 е подсигурено - генерален спонсор отново ще бъде "Параходство българско речно плаване" АД и вече се работи по селекцията за новия сезон.
Според г-н Дунов, нови договори с клуба са подписали вече трима от досегашните играчи - Мануел Марков, Тодор Тенев и Михаил Димитров. Пред подписване са и повечето от останалите състезатели от извън Русе, каквито са Иван Николов, Бойко Миленков и Любомир Спасов - с тях в момента се водят преговори. Отново ще се разчита и на местните играчи, сред които перспективните юноши от школата на клуба Мартин Славов, Явор Тихов и Павел Бъчваров, а също и варненския талант Ивайло Касабов. Единственият, който със сигурност напуска отбора, е топреализаторът на мъжкото първенство от миналия сезон Симеон Ценов, който подписа с Черно море ИГ. Дунав ще започне първенството и без другата си звезда Мануел Марков, на когото предстои операция заради скъсани коленни връзки, от която ще се възстановява поне 5 месеца.
В клуба се работи по привличането и на нови попълнения, като сред тях има както млади таланти, така и по-опитни играчи. Има принципна договорка с нов старши треньор, млад специалист, който ще поеме тима вместо досегашния дует Алекси Алексиев и Даниел Димитров.
Мъжкият Дунав ще започне подготовката си за новия сезон с първа тренировка на 1 август.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи