Италия обяви разширения състав за Евробаскет 2007


Италия обяви разширения състав за Евробаскет 2007
Марко Белинели
04-07-2007 15:40 | fibaeurope.com

Старши-треньорът на мъжкия национален отбор по баскетбол на ИталияКарло Рекалкати обяви списъка с баскетболисти, на които ще разчита за Евробаскет 2007.
В състава се завръщат двама от героите от Атина 2004, когато на Олимпиадата „Скуадра адзура” се окичи със сребърните медали.Това са Джакомо Галанда и Масимо Булери, които останаха извън групата за Световното първенство в Япония през 2006. но Рекалкати е решил да им даде шанс да се борят за попадане в 12-те, които ще играят с Франция, Полша и Словения в груповата фаза на шампионата на Стария континент в Мадрид.
Андреа Барняни, които изигра прилично новобранския си сезон с Торонто Раптърс в НБА, Данило Галинари – сензацията от Армани Джийнс Милано и 18-ят избор в тазгодишния драфт на НБА – Марко Белинели, който ще се състезава за Дон Нелсън в Голдън Стейт също са сред повиканите от Рекалкати. Другите млади играчи, получили шанс за изява са Андреа Кросариол от Виртус Болоня и Даниел Хакет – 199-сантиметровия гард на Университета на Южна Калифорния, който вече впечатли с изявите си за експерименталния тим на адзурите по-рано това лято. Някои от игралите в Япония също са в разширения състав: Джанлука Базиле, Денис Марконато, Фабио Ди Бела, Анджело Джили, Стефано Манчинели, Стефано Манчинели, Марко Морденте, Мейсън Рока и Матео Сораня.Ето го целия списък на Карло Рекалкати:

Гардове:
Джанлука Базиле (Барселона)
Марко Белинели (Голдън Стейт)
Масимо Булери (Армани Джийнс)
Фабио Ди Бела (Виртус)
Даниел Хакет (Southern California)
Джулиано Мареска (Монтегранаро)
Марко Морденте (Бенетон)
Лука Витали (Монтегранаро)
 
Крила:
Данило Галинари (Армани Джийнс)
Матео Сораня (Бенетон)
Стефано Манчинели (Климамио)
 
Центрове:
Андреа Барняни (Торонто)
Андреа Кросариои (Виртус)
Джакомо Галанда (Варезе)
Анджело Джили (Бенетон)
Денис Марконато (Барселона)
Томас Рес (свободен агент)
Мейсън Рока

Старши-треньор:
Карло Рекалкати

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи