Лукойл Академик ще набляга на млади български баскетболисти


Лукойл Академик ще набляга на млади български баскетболисти
Лукойл Академик иска Ники Върбанов
05-07-2007 20:10 | gong.bg

Спортният директор на Лукойл Академик Сашо Везенков заяви, че ще се набляга на подмладяване и привличане на повече български играчи. Той каза, че предстоящата селекция на Лукойл Академик ще се прави изцяло от треньорския щаб.

Баскетболистите, които имат подписани договори с тима за следващия сезон, са Чавдар Костов, Иван Лилов, Любомир Лилов и Асен Великов. Дантей Смит също има договор с клуба и ще бъде свободен само, ако получи оферта от отбор от НБА. Въпреки информациите, че Ристе Стефанов вече е подписал с Лукойл за догодина, това се оказа само спекулация. На македонеца все още му предстои да се разбере с клуба, което може да не се случи, заради високите му финансови изисквания.

Лидерът на Лукойл Академик Тодор Стойков е изявил желание да остане в тима. Следващата седмица започват преговори с него за нов договор. Почти целият миналогодишен състав на „студентите” вече не е обвързан с контракти, като тепърва ще се разговаря с играчите.

В най-скоро време шампионите ще отправят оферта за националния център от Левски Николай Върбанов, като Везенков подчерта, че той е сред основните трансферни цели за отбора. Вече са проведени първоначални разговори, но все още трябва да се уточнява цената на 208-сантиметровия Върбанов.

Лукойл Академик има интерес и към състезатели на ЦСКА, преди всичко към Крум Дойчинов. Те обаче ще изчакат да бъде изяснено бъдещето на „червените” след смъртта на Емил Коен, преди да се предприема офанзива по привличането им.
Везенков призна, че той самият не е искал Георги Чековски в състава на Лукойл Академик. Бил готов да преговаря с него, ако треньорът поиска. Чековски обаче предпочете доста по-щедра оферта от Украйна и вече има договор с Черкаски Мавли. От Лукойл допълниха, че се водят преговори с ръководството на зала „Универсиада” и се надяват „студентите” да започнат да провеждат своите тренировки там, вместо в неуютната „Академик”.


Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи