Грант Хил напуска Орландо в посока Финикс


Грант Хил напуска Орландо в посока Финикс
Грант Хил (снимка: Getty Images)
06-07-2007 14:40

След 7 години заедно, пътищата на Орландо Меджик и Грант Хил най-сетне се разделят. 34-годишното крило, което пристигна в Флорида през 2000 година с очаквания да сформира убийствен тандем с тогавашната суперзвезда на тима Трейси Макгрейди си тръгва от Орландо, след като стана ясно, че в отбора ще заиграе Рашард Люис.
Грант Хил, същият този Грант Хил, който игра 7 пъти в мача на звездите, спечели две титли в колежанското първенство с Дюк, но така и не успя да стигне по-далеч от първия кръг в плейофите тръгва на запад устремен да постигне мечтата си - шампионски пръстен.
Договорът на Хил със Сънс е за два сезона, като през първия Грант ще взиеме 1.8 милиона долара, а през втория малко повече от 2 милиона. С Финикс Грант отваря нова, може би последна страница в кариерата си, надявайки се тя да не бъде белязана от контузии както досега. С напускането си, Хил освобождава място за заплатата на Рашард Люис, тъй като неговия 7-годишен договор бе на стойност 93 милиона долара. За тези 7 години Хил е изиграл може би 1/3 от всичките 574 мача на Орландо, като последния сезон бе единствения в който Грант остана здрав, без сериозни контузии.
Агентът му заяви, че 15 отбора са били на опашката за подписа му, но самия играч е намалил бройката до 5.
През кариерата си досега, Грант Хил постига средно по 20 точки, 7 борби и 5 асистенции средно на мач. През 1996 игра на Олимпиадата в Атланта, спечелвайки златен медал и бе част от отбора на Дюк, който игра три пъти финал на NCAA, спечелвайки две поредни титли.
 

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи