Дюрант с 18 точки в първия мач за Сиатъл


08-07-2007 14:52

Кевин Дюрант бе най-резултатен за Сиатъл Суперсоникс в дебюта си в лятната лига на НБА след като отбеляза 18 точки. Отборът му обаче падна от Далас Маверикс със 66 – 77. Дюрант не успя да се разпише в първата част, но се „отпуши” на баскетболен език във втората. Той успя да вкара 11 поредни от общо 13 точки в тази част.

„Всичките ми стрелби бяха резонни,” каза Дюрант след мача. „Просто не влизаха. Не можеш да вкараш всичките си стрелби. Въпреки това исках да съм активен и във втората част се получи. За съжаление ние загубихме накрая.”

Джеф Грийн, който бе изтеглен от Сиатъл под номер 5 в драфта отбеляза само 7 точки, всичките през първата част. Дюрант стартира като гард, докато Грийн на позицията на крилото. Двамата след мача бяха единодушни, че професионалното ниво е по-различно отколкото колежанското.

„Това е баскетбола. Ще се опитам да стана по-добър с течение на времето, не само като баскетболист, но и като човек. Играта е много по-бърза, и много по-интензивна. Можех да стрелям по-добре, но винаги има следващ мач. Ще се отпусна повече и ще шутирам по-добре.
Морис Ейджър вкара 17 точки за Далас Маверикс.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи