Сборен тим печели първото място на Vivatel Cup


08-07-2007 14:53

Петър Бакърджиев от бТВ, Камен Алипиев от БНТ и Борис Тодоров от BulgarianBasket.com станаха победители в традиционния стрийтбол турнир за журналисти “Vivatel Cup”, организиран от Българската Федерация по Баскетбол и телекомуникационната компания. На финала те се наложиха драматично над друг сборен отбор, съставен от журналисти от вестник „Телеграф” и „Сити ТВ”. Двата отбора се срещнаха в предварителната фаза, където убедителна победа записаха представителите на всекидневника и музикалния канал. Във финала обаче триото Бакърджиев, Алипиев и Тодоров взе реванш и победи с 5-4. След като поведе с 4-0 те позволиха на съперника да изравни 10 секунди преди края със стрелба от далечно разстояние. В продължението, което се игра до отбелязан кош благодарение на сполучлив наказателен удар, изпълнен от Тодоров правдата възържествува.

Почетното трето място извоюваха други двама представители на BulgarianBasket.com, Любомир Нешев и Александър Сотиров в компанията на Деян Веселинов от Ринг ТВ.
В надпреварата за “Vivatel Cup” се включиха най-добрите състезатели от регионалните шампионати по стрийтбол в общо 66 отбора в три възрастови категории: до 14, до 16 и до 18 години. Участваха над 2 700 деца в повече от 900 отбора. Държавното първенство по стрийтбол се проведе в 11 регионални центъра на страната - Плевен, Варна, Бургас, Ямбол, Стара Загора, Пловдив, Видин, Велико Търново, Кюстендил, Търговище и София.

Стрийтбола, както и миналата година мина под патронажа на президента на страната Георги Първанов. Присъстваха и представители на спонсора Vivatel.

Наградите в турнира бяха връчени от треньора и капитана на националния мъжки отбор на България – Константин Папазов и Тодор Стойков.
Водещ на събитието бе Людмил Хаджисотиров, а Ъпсурт и Денс тийм ЦСКА забавляваха всички дошли на празника.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи