Лучано подаде ръка на ЦСКА


Лучано подаде ръка на ЦСКА
09-07-2007 12:49

Бившият министър на младежта и спорта Васил Иванов-Лучано подаде ръка на баскетболния ЦСКА. Той няма да заема никакъв ръководен пост, а заедно със свои приятели, ще спонсорира двата „червени” отбора.
Въпрос на дни е да бъде регистриран нов баскетболен клуб „ЦСКА”, ново дружество, което ще подаде своите документи и в Българската Федерация по Баскетбол. Договорите на всички състезатели ще бъдат подписани наново.

„Ще изпълнявам функциите на президент и старши треньор на мъжете," каза Росен Барчовски. "В последните седмици бях в шок и не ми бе приятно да имам медийни изяви. Правех го, за да мога да отворя повече врати и да спася клуба. Човекът, който се нае да ни помогне е Васил Иванов-Лучано. И двата отбора, мъжкият и женският ще бъдат в почти същия си вид от миналия сезон, но без летните попълнения, защото са много скъпи. Искаме, а мисля, че и можем да играем два финала. Сега трябва само да подпишем с играчите. Имаме време до четвъртък, за да обмислим участие в евротурнирите. При жените е и мъжете това е ФИБА Къп. Имаме желанието да организираме две инициативи - масова сред феновете и сформирането на акционерно дружество. Искаме да ангажираме и феновете за бъдещето на „червените”. Ще тренираме и ще играем в зала Христо Ботев. В момента обаче водим преговори с „Овергаз”, които ползват нашата база на стадион „Българска армия”. Желанието ми е да се върнем там,” продължи Барчовски.

Той спомена за проекто-състава на ЦСКА за новия сезон. Новите имена в списъка са Бойко Младенов, Любомир Пасков и Сергей Цветков. Барчовски спомена и за евентуалното привличане на гард американец, тепърва завършил колеж в САЩ, както и центъра Дейвид Бергхофер. Христо Николов, Йордан Бозов, Димитър Ангелов, Симеон Найденов, Крум Дойчинов и Тома Фиков от българите ще останат в отбора. Димитър Мираковски и Синиша Аврамовски от Македония засега са единствените сигурни чужденци. Помощник на мъжкия отбор ще бъде Тони Дечев.

Росен Барчовски и Георги Божков също разкриха, че ще се опитат да запазят мениджмънта на отбора.
„Те натрупаха доста опит и желанието ми е всички да работят в клуба. Беше много трудна година, с участието на жените в Адриатическата Лига и Купа Европа, мъжете в Купа Европа и всички се справиха много добре, въпреки наситения календар от мачове," завърши Барчовски.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи