Божков все още се надява на участие в Евролигата


Божков все още се надява на участие в Евролигата
Георги Божков (снимка: sportni.bg)
09-07-2007 13:24

Треньорът на женският ЦСКА Георги Божков все още се надява, че ЦСКА може да заиграе в най-авторитетния баскетболен клубен турнир в Европа, този на Евролигата, организиран от ФИБА.

„Все още имаме шанс за Евролигата на ФИБА. Ние сме един от кандидатите за 6-те допълнителни места, отпуснати в турнира,” каза Божков. „Започваме работа още от днес с амбицията за шампионски титли. За нас като клуб обаче ще бъде важно да играем в Европа. Елена Йоловска най-вероятно ще напусне тима, но Радостина Димитрова е готова да я замени и играе по-сериозна роля в състава. Искаме да задържим всички останали състезателки. Ако участваме в Европа, ще се нуждаем от още един класен играч,” продължи Божков. Въпрос на време е Таня Чиров да вземе български паспорт. Документите са внесени и чакаме решението на отделните органи.”
При условие, че ЦСКА се пререгистрира и не участва в Европейските клубни турнири, женския отбор ще трябва да играе квалификация за влизане в А-1. От баскет-централата наскоро взеха решение отборите в А-1 да бъдат само шест. Ако състава на „червените ангели” запази облика си от миналата година, без американките, това би трябвало да не бъде особен проблем.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи