Владо Илиевски подписа за две години с Монтепаски


Владо Илиевски подписа за две години с Монтепаски
Владо Илиевски
09-07-2007 15:41

Монтепаски Сиена побърза да намери заместник на подписалия в Русия Джоузеф Форте. От италианския клуб обявиха за привличането на македонския гард Владо Илиевски. Договора е за две години с опция за евентуално оставане за още един сезон.

27 годишният Илиевски идва от Виртус Болоня, където имаше средно по 12.5 точки в изиграните 34 мача миналия сезон. Той бе един от основните играчи на отбора от Болоня, помогна им да играят финали за купата и първенството на Италия, както и да се класират за Файнъл Фоур на ФИБА Еврокъп.

Илиевски е играл още за Лотоматика Рома, Барселона, Олимпия Любляна и Партизан Белград. През 2004 печели титлата на Испания с Барселона, а през 2002 Адриатическата лига с Олимпия.

„Щастлив съм, че посписвам с Монтепаски. Това е клуб с големи традиции, с изграден авторитет и има рептация на много добра организация. Амбициозен играч съм и сега ще играя за отбор, в който може да реализирам моите мечти,” каза Илиевски във връзка с преминаването си в клуба от Сиена.
Монтепаски Сиена спечели титлата в Италия през миналата година. След като имаше „поправителен” в турнира за купата на УЛЕБ се връща в най-силния турнир на стария континент – Евролигата.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи