Женският Дунав отново ще бъде подпомаган от Еконт Експрес


Женският Дунав отново ще бъде подпомаган от Еконт Експрес
Николай Падалски
10-07-2007 02:25

До края на седмицата ще бъде подписан новият договор на женският Дунав с основния спонсор на отбора Еконт Експрес. Очаква се компанията значително да увеличи финансовите средства за предстоящия сезон. Боса на клуба Николай Падалски има уверението, че други два големи спонсора ще помагат на клуба. Все още обаче техните имена не се споменават и ще бъдат обявени, когато те самите пожелаят това.

„Клуба е финансово подсигурен за целия състезателен сезон,” заяви Падалски. „Бюджета ще бъде много по-голям от миналия сезон. Ще имаме 4-5 нови имена в състава. Започваме работа по създаването на фен магазин в спортния комплекс, интернет зала и други екстри за нашите верни привърженици”.

Падалски коментира представянето на девойките на завършилото Европейско първенство в Нови Сад, където той бе водач на българския отбор.

„Треньорите Венцислав Гечев и Мирослав Ралчев извлякоха максимума. На първенството играха най-добрите състезателки за тази възраст. Ако отборът имаше малко повече време за подготовка и сработване, можеше да се класираме и по-напред. Това си пролича и от факта, че с всеки изминал мач, момичетата играеха по-добре. Познавам много добре това поколение, отборът ми е два пъти шампион на страната за тази възраст. Гечев и Ралчев изстрадаха това класиране, което ни остави в Дивизия А, въпреки трудната предварителна група.”

Падалски добави още, че търси още един или двама треньори за работа с подрастващите в женския клуб. В момента с младите надежди на русенския баскетбол работят четирима такива. Признак за това, че в клуба работят добре с подрастващите са двете поредни титли на девойките на Дунав.
Вълнението на русенци идва също от факта, че за първи път женският отбор ще участва в европейските клубни турнири. Дунав Еконт ще разбере съперниците си в турнира за ФИБА Къп на 5-ти август, когато е жребият в Мюнхен, Германия.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи