Брънзова: "Имам тръпката и желанието да се реализирам като треньор"


Брънзова: "Имам тръпката и желанието да се реализирам като треньор"
Албена Брънзова
10-07-2007 17:06

Албена Брънзова все още играе активно като състезателка на Шопрон, Унгария. Тя потвърди, че ще остане още един сезон в унгарския отбор. Относно това как тя се озова в треньорския щаб на женския отбор под 20 години на България, Брънзова заяви:
„Отдавна имах желанието, всеки един състезател винаги се замисля какво ще прави след като завърши активна състезателна дейност и повечето от тях искат да се реализират като треньори. Тръпката отдавна я имам, завършила съм вече и нужното образование към НСА. Имам малък опит, след като миналата година работих с младите момичета в Шопрон веднъж седмично. Иска ми се много да покажа на нашите състезателки това, което мога. За съжаление времето е много кратко. Въпреки това, лично аз виждам прогрес у някои от тях за този месец, откакто сме заедно. Всички се стараят много, убедена съм, че могат много. Трябва да работят доста индивидуално и да натрупат нужния игрови опит.”

Относно участието й в квалификациите за Европейското първенство за жени, Брънзова заяви, че е готова да помогне на отбора. Познава единия от съперниците ни (Унгария) много добре, тъй като самата тя играе в тази страна от доста време.
„При добро стечение, добра подготовка, желание и късмет мисля, че унгарките са преодолими. Имам своите шансове и трябва да ги използваме,” завърши Брънзова.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи