Бойко Миленков подписа с Балкан


Бойко Миленков подписа с Балкан
Бойко Миленков
11-07-2007 00:17

Бойко Миленков е най-новият играч на Балкан Ботевград. 194 сантиметровия гард, който ще навърши 24 години след по-малко от месец изигра един сезон в Русе. Той носи екипа на Дунав в 23 мача от първенството на страната и 2 мача за купата на България. Средно за сезона вкара 10.0 точки и грабна 2.4 борби.

„Много се радвам, че ще играя отново под ръководството на Георги Младенов. Той бе мой треньор и когато бях в Спартак МВР,” заяви за BulgarianBasket.com  Миленков. „Отивам с големи амбиции в Ботевград, един от най-баскетболните градове в България. Надявам се да отборът да е силен и конкурентен на останалите. Имам уверението на Георги Младенов, че отбора ще бъде силен и ще се бори в челото.”

Балкан завърши трети след редовния сезон, но отпадна след първия кръг от плейофите от отбора на Спартак Плевен.

През последните години Миленков имаше проблеми с някои контузии, които му попречиха да разгърне таланта си. Въпреки неговата силна игра в края на шампионата, Дунав не успя да се класира за плейофите. Сега той е здрав и се надява в Балкан през новия сезон да се покаже в нова светлина.

Дуейн Мортън е един от сигурните играчи, които остават в отбора. Димитър Димитров се отказа от баскетбола, а все още не се знае дали новия треньор на Лукойл Академик Желко Лукаич ще ползва за новия сезон братята Иван и Любомир Лилови или те отново ще бъдат преотсъпени на ботевградския отбор.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи