Черногорци искат Станкова


Черногорци искат Станкова
Станислава Станкова (снимка: ФИБА)
11-07-2007 00:28

Отборът на Будучност от Черна Гора е проявил интерес да привлече в редиците си един от най-големите български таланти – Станислава Станкова.
Лично президента на клуба Владан Вуйович се е заинтересувал от българката и желае да я има на всяка цена в състава за новия сезон. Той останал впечатлен от играта на 17 годишната българка по време на Европейското първенство за девойки в Нови Сад.

Политиката на клуба за новия сезон е да подмладят изцяло отбора и използват само перспективни млади баскетболистки. Очаква се Вуйович да пристигне в София по време на Евробаскет 2007 за жени до 20 години, което стартира в петък. Предстоят срещи между него и родителите на Станкова, но желанието на изгряващата звезда е да замине за Подгорица.

Миналата година Станкова изигра 9 мача за отбора на НСА, като вкара средно по 17.6 точки на мач. Освен това тя добави към актива си 2.2 асистенции и 2.6 откраднати топки на среща.

Станислава Станкова попадна в идеалната петица на BulgarianBasket.com за състезателките под 21 години.
Будучност стана носител на купата на Черна Гора и шампион на страната. Това всъщност бе първото първнество на тяхната страна, откакто се отделиха от Сърбия и бяха провъзгласени за независима република. В Адриатическата лига Будучност завърши шести и не успя да се класира за Файнъл Фоур-а в София.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи