Дунав Русе искат Шопов за треньор


Дунав Русе искат Шопов за треньор
Шопов - шампион през 2002 (yambol.basketball.bg)
11-07-2007 10:20

33-годишният Румен Шопов обмисля предложението на Дунав да поеме мъжкия отбор в Русе. Той е имал среща в Русе с Росен Дунов, шефа на мъжкото направление в клуба.Преди няколко дни стана ясно, че бъдещето на тима е подсигурено и генералния спонсор "Параходство българско речно плаване" АД ще продължи да помага на клуба.

В момента Шопов е треньор в детско-юношеската школа на БК Тунджа.Завършил НСА, Шопов рано се отдава на треньорската професия. През сезон 2002/03 година Шопов е помощник треньор в Ямболгаз. Роденият в Ямбол треньор има изиграни десет сезона за ямболският мъжки представителен отбор. Играе финал с Ямболгаз през 2001/02 година, Шопов е изиграл 13 мача за Ямболгаз в Южната Конференция на ФИБА Европа. На следващия сезон е част от единствения шампионски тим на Ямбол в тяхната история. През 2002 година Ямболгаз става шампион на България след победа на финала в плейофа над Лукойл Академик.

Миналата година Дунав Русе се върна елита след дълго прекъсване. Отборът завърши на трето място във втората шестица и не успя да се класира в плейофите на страната.

Очаква се докрая на седмицата Шопов да даде отговор дали ще застане на кормилото на русенския тим.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи