„Шампион” праща деца в Златибор


„Шампион” праща деца в Златибор
Лъчезар Коцев и Александър Алексиев
11-07-2007 16:19

Младите и амбициозни треньори Лъчезар Коцев и Александър Алексиев от школата на „Шампион” ще заведат около 30 от своите възпитаници на един от най-популярните баскетболни кампове в Златибор, Сърбия. В рамките на 10 дни от 18 до 28 Юли те ще имат възможност да се обучават под ръководството на Мирослав Пецарски, бивш играч на Партизан Белград.

„Всяка година ходим на този камп,” заяви Лъчезар Коцев. „Условията са невероятни, има 6 прекрасни баскетболни игрища. Децата ще имат възможност да тренират по два пъти на ден плюс мач всеки ден. Правят се сборни формации за отделните възрасти, които играят помежду си. Винаги има деца от Босна, Сърбия и други съседни държави, а също дори и от Израел. Посещението е полезно не само за самите деца, но и за нас самите. Винаги има какво да научим и ние като специалисти.”
Златибор е едно от предпочитаните места за почивка и предсезонна подготовка заради разположението и прекрасните условия, които комплекса предлага. Коцев също сподели, че в минали години там са идвали да почиват звезди като Александър Джорджевич, Владе Дивац и дори цели гарнитури, готвещи се за големи първенства. „Факта, че децата могат да се срещнат с някои от тези звезди още повече ги запалва по баскетбола. Това е един стимул за тях, за нас е много важно, децата да живеят с играта и обичат истински това, което правят.” завърши Коцев.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи