ЦСКА привлича американски гард


ЦСКА привлича американски гард
Майк Хендърсън
12-07-2007 16:03

Мъжкият ЦСКА ще подпише с Майк Хендърсън, съобщава „Тема:Спорт”. Американския гард, който ще стане на 23 години през ноември идва от колежа на Айова в NCAA.

Хендерсън е висок е 190 см и има средно изиграни по 24 минути на мач през миналия сезон. Вкарва по 5.8 точки и добавя по 2.3 асистенции и 1.5 овладени топки. Във всичките мачове, които е играл за Айова, той е бил в стартовият състав. Big Ten е една от силните конференции в колежанското първенство. Айова завършват сезона на 6-то място със 9 победи и 7 загуби.
Хендерсън е бил в сборния състав на конференцията Big Ten, който гостува в Испания през 2005 година. Участва обаче в само 2 от общо 5 мача на това турне поради контузия.  Същата година от ръководството на отбора го обявяват за най-прогресиращ играч.

Росен Барчовски съобщи, че договора на играча е подписан от самия него, оства „червените” да го подпишат и върнат по факса. Това обаче ще стане след като излезе новата регистрация на клуба в съда.
В същото време ЦСКА се отказаха участие в евротурнирите. „Червените” трябвало да внесат 20 000 евро депозит за мъжете и 5 000 евро за жените, което не е по силите на този етап. Тепърва от ЦСКА ще се съсредоточат върху селекцията на двата отбора.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи