Олимпиакос подписаха с Робъртс и Маврокефалидис


Олимпиакос подписаха с Робъртс и Маврокефалидис
Лоурънс Робъртс (снимка: Getty Images)
12-07-2007 16:04

Олимпиакос анонсираха подписването с Лоурънс Робъртс и Лукас Маврокефалидис.

Само ден след като се разделиха с Андрия Жижич, гръцкият тим побърза да си осигури услугите на двама високи играчи, които играят на позиции 4 и 5.

205 сантиметровият Робъртс игра 54 мача за Мемфис Гризлис миналата година. Средното му постижение е 5.2 точки и 4.8 борби за 17.9 минути на мач. Той бе в стартовата петица на „Гризлите” в 18 от изиграните мачове.

25 годишния Робъртс е избран през 2005 година от Сиатъл Суперсоникс с много добра колежанска кариера в два университета – Мисисипи Стейт и Бейлър.

Лукас Маврокефалидис  игра през миналата година за Лотоматика Рома. В 14 мача в Евролигата същият вкара 7.2 точки и грабна 5.0 борби средна на среща. През Февруари бе даден назаем на Памеса Валенсия и успя да запише 14 мача с този отбор в Испанската ACB.

Маврокефалидис бе спряган за основния съперник на Олимпиакос в Гърция Панатинайкос, но предпочете офертата на „червените”.
Очакват се нови трансферни удари от страна на Пини Гершон и Олимпиакос, след като те се разделиха с голяма част от основните играчи от миналата година – Хенри Домеркант, Скуни Пен, Крис Харизис, Алекс Акер, Андрия Жижич и Райън Стак. До този момент освен Робъртс и Маврокефалидис, Олимпиакос привлякоха Панайотис Кафкис и Костас Василиадис.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи