Падаме от Израел, влизаме в осмицата


Падаме от Израел, влизаме в осмицата
Божидар Аврамов (снимка: ФИБА)
13-07-2007 00:55

България завърши на четвърто място в група Е от втората фаза на Евробаскет 2007 за младежи. В последния си мач в тази група те загубиха от Израел със 69 – 85. По този начин те влязоха във тройна въртележка с отборите на Хърватска и Грузия, всичките с по 1 победа и 4 загуби. Голямата победа над Хърватска ни класира най-добре от тези три отбора, тоест четвърти в групата. Така в последните два дни от турнира нашите ще играят в мачовете от 5-то до 8-мо място. България ще срещне Словения в събота, а в другата двойка играят Турция и Израел.

Днешният мач бе оспорван до началото на последната част, когато резултата бе равен (54 – 54). За разлика от снощи обаче, когато нашите изиграха фантастична последна част, този път позволихме на Израел да стори същото с нас. В последната част момчетата на Иван Чолаков бяха надиграни с 15 – 31.

Треньорите използваха 6 резерви, но те вкараха общо 7 точки срещу 38 за резервите на Израел.

Най-резултатни за българите бяха Николай Колев и Иван Лилов с по 17 точки, а Чавдар Костов завърши с 16.

За Израел Омри Кашпи стана играч на мача с отбелязаните 21 точки, 5 асистенции и 4 борби.

Въпреки загубата днес, нашите младежи ще изпреварят в крайното класиране такива баскетболни нации като Литва, Гърция, Хърватска и Франция. Все още имаме шанс да се класираме дори и по-високо, но тованяма да бъде лесно като се има предвид очертаващите се трудни съперници.

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2007 ЗА МЛАДЕЖИ (20)

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2007 ЗА МЛАДЕЖИ (20)

СТАТИСТИКА НА БЪЛГАРИЯ (20)


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи