България стартира с победа Евробаскет 2007 в София


България стартира с победа Евробаскет 2007 в София
Жаклин Златанова (снимка: ФИБА)
14-07-2007 00:25

Девойките на България започнаха с победа Евробаскет 2007, който стартира от днес в столичните зали Универсиада и Христо Ботев. Нашите победиха Украйна с 81 – 69, а в другия мач от групата Франция не срешна проблеми с Германия и спечели с 83 - 65

След едно много трудно първо полувреме, момичетата на Тина Димитрова преодоляха треската и заслужено се поздравиха с успех. През първите 20 минути благодарение на стрелбата от далечно разстояние украинките водеха в един момент с 9 точки, но в самия край разликата бе скъсена на само една (40-41).  Отличи се Лишюк от гостенките с точния си мерник (4 тройки през първото полувреме).
След почивката българките излязоха преобразени и набързо обрнаха мача в своя полза. Отличи се Жаклин Златанова с 25 точки и 12 борби, както и Димана Георгиева с 12 точки и 6 овладени топки. В основата на обрата обаче бе дуото гардове Станислава Станкова и Екатерина Димитрова. Станкова влезе като резерва и игра 33 минути, вкара 9 точки, хвана 4 борби и подаде за 3 коша на съотборничките си. Димитрова пък почти сама поддържаше през първото полувреме, а през второто продължи със силната си игра. Тина Димитрова избра добра тактическа постройка, да използва Екатерина в подкошието срещу по-ниските нейни опонентки от Украйна. Тя изплзва това максимално и завърши с 18 точки, 6 борби и 5 асистенции преди да излезе за 5 фала минута преди края.

Утре България среща Германия по същото време, но само че в зала Христо Ботев. 
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2007 ЗА ЖЕНИ (20)

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2007 ЗА ЖЕНИ (20)


СТАТИСТИКА НА БЪЛГАРИЯ (20)


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи