Рилски Спортист подписа с двамата сърби


Рилски Спортист подписа с двамата сърби
Бранко Миркович
14-07-2007 13:04

Двамата сърби, които преди месец бяха на проби в Рилски Спортист подписаха с клуба.Това са 25-годишният сърбин Бранко Миркович и неговият връстник Мико Голубович. Треньорът и ръководството на Рилски Спортист са останали доволни от показаното от двамата състезатели и са подписали с тях за срок от една година.
Бранко Миркович е роден през 1982 година, висок е около 185 см и играе като гард. В последните два сезона играе в първенството на Македония в отбора на Пелистер Битоля. В последния шампионат Миркович завърши като четвърти най-добър реализатор със средно 17.44 точки и като шести най-добър подавач с 2.78 асистенции средно на мач. Неговият отбор стигна до полуфиналите на първенството, където отпадна от Фершпед Работнички.

Мико Голубович също е роден през 1982, висок е 208 см и играе като център. Както и Миркович, така и той в последните две първенства играе в Пелистер. През изминалия шампионат Голубович имаше средни показатели от 11.1 точки и 6 борби на мач.
Преди две седмици Рилски Спортист подписа с най-дбория си играч от миналия сезон, Александър Груев и с крилото Асен Саралийски. Отборът търси още едно качествено попълнение, за да играе по-сериозна роля в първенството догодина.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи