Владе Дивац готви празник за края на кариерата си


Владе Дивац готви празник за края на кариерата си
Владе Дивац (снимка: НБА)
14-07-2007 12:33

На 22 Септември в родния си град Приеполе сръбската легенда Владе Дивац събира плеяда от баскетболни знаменитости, за да каже обяви край на състезателната си кариера. На него ще присъстват едни от най-големите звезди на бивша Югославия, както и някои от известните в миналото и настоящето такива от НБА.

Своето участие са потвърдили Предраг Стоякович, Александар Джорджевич, Жарко Паспал, Предраг Данилович, Тони Кукоч и Дино Раджа. Тези отвъд океана, които ще уважат събитието са Меджик Джонсон, Крис Уебър, Джеймс Уърти, Байрън Скот, Скот Полард, Джейсън Уйлямс, Хидо Туркоглу, а също така и треньорите Пат Райли и Рик Аделман.

Посредством телемост обръщение към Дивац ще направят губернатора на Калифорния Арнолд Шварценегер, актьорите Джак Никълсън и Даян Кийтън, както CNN звездата Лари Кинг.

Прощален мач няма да има, вместо него ще има специална програма, на която посетителите ще имат възможност да се запознят с кариерата на знаменития сърбин. Ще бъде открит специален музей с използвани от Дивац паметни вещи, купи, медали, екипи и т.н.
На четири големи екрани в различни части на града ще бъдат прожектирани най-големите моменти от кариерата на Дивац, като сам той ще коментира извадките.

Бившите и настоящите звезди от НБА ще отседнат в Белград, а оттам те ще бъдат извозени до Приеполе със специални вертолети. Сръбската телевизия ще предава пряко събитието.
Наред с многобройните титли и медали, включващи злато на Световно първенство и олимпийско сребро, Дивац остава един от тримата играчи в историята на НБА заедно Карим Абдул Джабар и Хаким Оладжуон успял да вкара повече от 13 000 точки, 9 000 борби, 3 000 асистенции и 1500 блока.  


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи