Добро класиране за младежите


Добро класиране за младежите
Николай Колев (снимка: ФИБА)
15-07-2007 20:58

Младежкият ни национален отбор по баскетбол до 20 години завърши на 8-мо място на Евробаскет 2007, който се провежда в Словения и Италия. Момчетата, водени от Иван Чолаков и Петко Делев паднаха от Турция с 88 – 97 в последния ден от турнира.

Двата отбора бяха заложили на резултатната и красива игра, като не отделяха много внимание на защитата и доставиха удоволствие на публиката в италианската зала Палабигот в Гориция. Все пак това бе осмия мач в последните десет дни както за нас, така и за турския тим и умората си каза думата.

Най-резултатен баскетболист в мач стана гарда на Лукойл Академик Чавдар Костов с 26 точки, а центъра на Черно Море ИГ Николай Колев записа 21 точки. Двамата състезатели добавиха по 6 борби в актива си. Добър мач направи и изгряващата звезда на варненския баскетбол Божидар Аврамов с 15 точки и 5 асистенции.

Центъра на Фенербахче Юлкер Огюз Саваш вкара 18 точки за Турция.
Осмото място е успех за България, като се има предвид, че оставихме зад нас такива отбори като Франция, Хърватска, Гърция и Литва. Още повече, че някои от основните състезателите не успяха да вземат участие заради вирусно заболяване буквално преди старта на шампионата.

Чавдар Костов завърши на второ място при реализаторите с 18.3 точки средно на мач, Лщбомир Лилов е четвърти по откраднати топки с 2.25 на среща. Със своите 281 минути за 8 мача Чавдар Костов оглави класацията за най-дълъг престой на игрищата в Словения и Италия по време на цялото първенство.
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2007 ЗА МЛАДЕЖИ (20)

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2007 ЗА МЛАДЕЖИ (20)

СТАТИСТИКА НА БЪЛГАРИЯ (20)


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи