Филип Виденов аут от квалификациите


Филип Виденов аут от квалификациите
17-07-2007 16:20 | Любомир Нешев

В съвсем неволна ситуация снощи на последната тренировка на националите един от най-добрите български състезатели Филип Виденов е почувствал болка в стъпалото на десният крак.

27-годишното крило на националния отбор бе откаран  в Ботевград за рентгенова снимка. На нея се вижда, че той има така нареченета „фрактура на Джоунс”. Това означава, че Виденов ще бъде аут за известно време.

Днес рано сутринта той мина медицински преглед при известният доктор Тони Георгиев, който потвърди диагонозата.

Виденов ще пропусне квалификациите, но се надява да се възстанови, ако евентуално отборът се класира за Евробаскет 2007.
„Неприятна ситуация, за съжаление Филип е една от основните единици в отбора. Той няма да може да помогне в квалификациите. Това обаче ще е допълнителна мотивация за всички останали да направят така, че да се класираме. Нашият отбор много пъти е доказвал, че може да бъде невреоятен колектив и да компенсира всяка отсъстваща единица. Надявам се това да стане и сега и играчите да дадат възможност на Филип, ако се възстанови да участва на самото Европейско през Септември,” заяви старши треньорът на България Константин Папазов.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи