Швеция взе реванш


Швеция взе реванш
Фредерик Йонсен (снимка: ФИБА)
18-07-2007 21:53

Съставът на Швеция взе реванш след вчерашната си загуба от България и успя да победи днес с 88 – 80.

Треньорът Константин Папазов използва някои състезатели на които даде почивка вчера, а именно братята Златин и Стефан Георгиев, Николай Трайков, Хрисимир Димитров и Владимир Маринов.

В двата мача срещу шведите не взеха участие Николай Върбанов и Димитър Ангелов, които се оплакват от леки контузии. Както знаем от вчера и Филип Виденов, който засега единствен отпада от състава за квалификациите за Евробаскет 2007, а на Чавдар Костов му бе дадена малка почивка след завръщането му от първенството на младежите в Словения и Италия. Шведите играха със същия състав от вчера.

След като нашите водеха след първата част с пет точки (28-23), нашите баскетболисти загубиха втората 8 точки разлика и на полувремето резултата бе 46-50 в полза на гостите. Шведите се показаха като добре балансиран тим през второто полувреме и накрая заслужено спечелиха и взеха реванш за вчерашната загуба.

Тодор Стойков бе най-резултатен с 13 точки, а Йордан Бозов и Хрисимир Димитров добавиха по 12.
За шведите Фредерик Йонсен и Микаел Линдквист вкараха по 12 точки.

Това бяха и първите две контроли на българите за предстоящите квалификации за Европейско първенство през септември в Испания. В петък и събота националите играят с Израел в зала Триадица други два мача преди туринира Vivatel Cupв началото на другата седмица.


 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ ДВУБОЯ С ШВЕЦИЯ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи