Кейдриън Кларк подписва със Скаволини


Кейдриън Кларк подписва със Скаволини
Кейдриън Кларк
20-07-2007 15:07

Американецът Кейдриън Кларк, който в скоро време се очаква да стане български гражданин ще подпише днес с италианския Скаволини Пезаро.

Реализатор номер 1 на гръцкото първенство,  където 173-сантиметровият Кларк игра досега за Егалео. Той е на 22-годишен, играе като плеймейкър и вкарва средно по 18,8 точки в 26-те мача в първенството на Гърция.
Скаволини е клуб с големи баскетболни традиции, но през миналия сезон бе във втора италианска дивизия. В плейофите обаче за влизане в елита на италианския баскет Скаволини се представиха отлично и заслужено се върнаха сред най-добрите.Треньорът на националния отбор Константин Папазов има уверението на службите, че паспортите на Кейдриън Кларк и Родерик Блекни ще станат в най-кратки срокове. Блекни има предложение от Олимпиакос, но само при условие, че има български паспорт и не заема място на чужденец. Първа опция на Папазов за националния отбор ще бъде по-опитният Блекни. Очаква се той да пристигне в началото на следващата седмица и се присъедини в подготовката на националите преди квалификациите за Евробаскет 2007 в Испания.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи