Испания и Сърбия на финала при 20-годишните


Испания и Сърбия на финала при 20-годишните
Испания на финал (снимка: Александър Сотиров)
21-07-2007 23:24

Испания и Сърбия ще спорят за титлата в утрешния финал на Европейското първенство за жени до 20 години в София. В спор за бронзовите медали ще се срещнат отборите на Турция и Франция.
Първия финалист Сърбия надделя с лекота над един от тимовете, считани за фаворити в турнира – този на Франция. Сръбкините, които загубиха от Испания последния си мач в груповата фаза размазаха непобедените досега французойки с 76:64. Възпитаничките на Йовица Антонич тотално надиграха съперничките си от Франция, като диктуваха темпото на игра през цялата среща и заслужено достигнаха финала.
Най-добър играч в срещата бе гарда на Барселона Миляна Мусович, която реализира 20 точки, овладя 4 борби и направи 4 асистенции. Тамара Радочай добави 17 точки и 6 асистенции, а Йована Рад остана с 11 точки.
За Франция Ендене Мием завърши с 19 точки, а Летисия Камба добави 14.
Във втората полуфинална среща Испания надви Турция с 78:66, с което остана единствения състав без загуба на първенството. Мачът вървеше точка за точка през първите 15 минути, след което испанките стегнаха защитата и дръпнаха напред в резултата. Силвия Домингес успя да опази лидерката на Турция Седа Ердоган, като същевременно дирижираше по перфектен начин нападението на тима си.
166-сантиметровата Домингес бе най-полезна в мача, като завърши с 18 точки, 7 асистенции, 8 борби и 2 откраднати топки. Патрисия Аргуельо също се отчете с 18 точки, но показа страхотен мерник от далечно разстояние – 4/5 от тройката. Лаура Химено вкара 10 точки и овладя 9 борби, а Мария Пина и Ана Карбо завършиха съответно с 8 точки и 10 борби, и 11 точки.
Мелике Бакърджиоглу завърши с 21 точки, а Седа Ердоган добави 13. Бахар Чаглар завърши с 20 точки и 15 борби.
Финалът е утре в зала Универсиада в 19.30, а мачът за бронзовите медали е от 16.15 в същата зала.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи