Сърбия би САЩ и стана световен шампион за младежи до 19


Сърбия би САЩ и стана световен шампион за младежи до 19
Сърбия - световен шампион (снимка:ФИБА)
23-07-2007 00:14

Младежкият национален тим на Сърбия стана световен шампион по баскетбол след като победи САЩ със 74 – 69 във финала на Световното първенство за младежи до 19 години, което се проведе в Нови Сад.

САЩ се върнаха след като губеха с 19 точки, но въпреки това не успяха да попречат на Сърбия да триумфира в накрая. Двата отбора играха и в предварителната група, но тогава американците се оказаха по-добри. Сега сърбите взеха реванш в далеч по-важната битка за златните медали.

Младен Йеремич изигра мача без почивка и вкара 24 точки за домакините включително 2 точки в последните 5 секунди, които сложиха точка на спора.

За последен път САЩ бяха спечелили златни медали през 1991 година, но стрелбата им отдалеч не вървеше и те вкараха само 6 от 21 опита  (28.5%).

Сърбите направиха серия от 14 на 3 през втората част, която им донесе 19 точки преднина минути преди почивката. Американците отговориха като вкараха 12 поредни точки и намалиха резултата значително. В края на третата част благодарение на кош със сирената на Йеремич сърбите водеха с 10 точки.
Милан Мачван добави 19 точки за победителите, а Стефан Стоячич завърши с 14.

За американците Дион Томпсън бе най-резултатен с 16 точки.
В мач за третото място Франция победи Бразилия със 75 – 67.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи