Блекни пристигна, дебютира с номер 7 довечера


Блекни пристигна, дебютира с номер 7 довечера
Родерик Блекни
23-07-2007 15:18

Американският гард Родерик Блекни пристигна днес на обяд с полет от Шарлът през Мюнхен. На летище София той бе посрещнат от старши треньорът на националния отбор Константин Папазов.

Блекни се извини за закъснението, но в същото време подчерта, че е голяма чест за него да носи екипа на България. Той обаче каза, че е поддържал форма през цялото време и е готов да помогне с каквото може на националния отбор.

„Много се радвам, че ще имам възможност да играя за националния отбор на България,” заяви Блекни за BulgarianBasket.com. „Ще направя всичко което е по силите ми да помогна. Искам специално да благодаря на Тити, че ме покани точно мен, след като той имаше и други опции. Той ме търсеше през цялото време непрекъснато, което показва наистина колко много искаше да съм тук. Надявам се, че няма да го разочаровам.”
Лично Желко Обрадович и Панайотис Янакис са тези, които са препоръчали Блекни да облече националния екип. Преминаването на американеца в гръцкия гранд Олимпиакос е вече факт. Предстои само подписването на договора, което в въпрос на формалности.

Трансфера стана благодарение на това, че Блекни ще се сдобие с български паспорт и няма да заема място на чужденец в отбора на Олимпиакос.
Процедурата за изваждане на български паспорт на Блекни е пред своя край. Предстоят заключителни формалности, които ще бъдат разрешени докато Блекни е тук. При всички положения обаче до първата квалификация срещу Босна и Херцеговина американският гард ще получи българския си паспорт и ще бъде готов да помогне.

Очаква се Блекни да дебютира още довечера за България срещу състава на Грузия в първият мач от турнира Vivatel Cup. Папазов сподели с Блекни, че няма голям избор в избора на номера и ще бъде с номер 7.
Lucky 7”, възкликна Родерик, който по-късно ще се запознае със съотборниците си, преди да излезе на терена довечера.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи