Радостина Славова остава в Лукойл Нефтохимик


Радостина Славова остава в Лукойл Нефтохимик
Радостина Славова (снимка: ФИБА)
24-07-2007 13:36

21-годишната състезателка на Лукойл Нефтохимик Радостина Славова остава в клуба. В някои медии излезе невярна информация, че италиански клуб ще я привлече в редиците си.

„Тази информация не отговаря на истината. Радостина Славова има договор с Лукойл Нефтохимк до края на следващия сезон,” заяви мениджърът на клуба Огнян Томов. „Тя остава в отбора до края на сезон 2007/08.”

През сезон 2005/06 Славова бе определена като най-прогресиращия млад състезател в българското първенство. През същата година тя спечели купата на страната и стана шампион с Лукойл Нефтохимик.

През изтеклия сезон Славова бе втора по коефициент в отбора си (16.9) след американката Дион Браун. Тя вкара средно по 15.3 точки и взе по 6.4 борби в 29 срещи за отбора от Бургас.

В момента Славова е на подготовка с националния отбор на България за решителните допълнителни квалификации за Евробаскет 2007 в Италия.

Лукойл Нефтохимик подписаха с две чужденки, словачката Барбора Фабианова и босненката Амра Мехмедич. В клуба със сигурност остава Зорница Костова, а Росица Каролева прекрати с баскетбола. Зоя Станоева продължава кариерата си в Турция, а Анна Соколан и Елена Петрова бяха освободени. За втора поредна година бургазлийки не проявиха желание да участват в турнирите на ФИБА Европа.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи