Итудис искан от ТАУ Керамика


Итудис искан от ТАУ Керамика
Итудис, Тити и Обрадович (снимка: Елена Бойчинова)
26-07-2007 13:39

Според гръцките медии асистента на Желко Обрадович в Панатинайкос, Димитрис Итудис е получил предложение да застане на кормилото на ТАУ Керамика. След напускането на Божидар Малкович клуба от Витория все още търси добър специалист, който да го поеме. Сумата, която дава ТАУ Керамика за Итудис е седемцифрена за две  (1+1) години.
Итудис е вече осем години в Панатинайкос (от 1999 година) и е спечелил три пъти титлата в Евролигата. Освен това става 7 пъти шампион на Гърция и 4 пъти носител на купата на страната. Един от хората в клуба с най-голяма заслуга за спечеления уникален требъл от "ПАО" през изминалия сезон.

Той бе избран да води отборът от свободни агенти на Евролигата на първата лятна лига на УЛЕБ в Йезоло, Италия. Там пролича класата му на голям специалист с доброто представяне на отбора му, събран буквално преди старта на лигата. Един от най-добрите млади експерти в Европа, от най-търсените за лекции на треньорски семинари на стария континент.

Варианти за треньор на ТАУ Керамика са още Невен Спахия и Октай Махмути. Спахия бе начело на Макаби Тел Авив, а Махмути на турския гранд Ефес Пилзен.

ТАУ Керамика игра за втора поредна година във Файнъл Фоур на Евролигата. Последния сезон бе елиминиран от Панатинайкос на полуфинала. Шампион на Испания през 2002 година.  Един от най-добрите в отбора, аржентинеца Луис Скола потегля към НБА и няма да бъде в състава през следващата година.
Гръцкият специалист обаче по всяка вероятност ще откаже на примамливото предложение от ТАУ Керамика, защото иска да остане верен на Панатинайкос.Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи