Братя Хорозови подписаха с Дунав


Братя Хорозови подписаха с Дунав
Мартин Хорозов в Дунав
27-07-2007 02:56

Най-интересните летни новини идват от Русе. След като женският отбор направи бум на трансферния пазар, сега е ред на мъжете да сторят същото. Поредният трансфер на президента на клуба Росен Дунов включва двама играчи наведнъж. Игралите доскоро в Ямбол Димитър и Мартин Хорозови сложиха подписи и през следващата година ще носят екипа на Дунав.

Наскоро русенци привлякоха също Павел Нойков от Балкан, а в скоро време се очаква и Нинослав Тмушич да пристигне в крайдунавския град и подпише с клуба. Младият наставник Румен Шопов пък се съгласи да поеме клуба.

„Много се радвам, че привлякохме братя Хорозови в нашия отбор,” заяви Дунов за BulgarianBasket.com, който се връщаше от Пловдив, където сключиха споразумението. “Имам уверението и на Нинослав Тмушич, че и той ще играе при нас. Очакваме той в скоро време да пристигне и да подпишем и с него. Други чужденци няма да привличаме, но селекцията ни продължава, все още не сме приключили.”

Димитър Хорозов е роден през 1982 година и играе през последните седем години в Ямбол, като само миналия първи полусезон бе в Черно Море ИГ за кратък период. Високото 198 сантиметрово крило имаше средно по 8.4 точки за Черно Море ИГ в 18 мача, но след това в Тунджа през оставащите 16 мача значително повиши постижението си на 15.2 точки и 4.9 борби на среща. Димитър е шампион на България с Ямболгаз през 2002 година. През 2004 година печели конкурса по забивки в HDI мача на звездите, а същата година е определен от BulgarianBasket.com за най-прогресиращ състезател в първенството на страната.

Мартин е 4 години по-малък от брат си. Освен в Ямбол, той е играл също един сезон и в ЦСКА. С екипа на „червените” печели купата на България през 2005 година. През изминалия сезон изигра 19 мача с отбора на Тунджа Ямбол и вкара 7.4 точки и грабна 4.3 борби във всеки един от тях.

Двамата братя са включвани в различни младежки гарнитури на националния отбор на България.
Президента Дунов каза още, че отборът се събира за подготовка на 6-ти Август в Русе и тепърва ще се уреждат предсезонните контроли на тима.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи