Филип Виденов: „Надявам се треньорът на Каха да мисли за мен”


Филип Виденов: „Надявам се треньорът на Каха да мисли за мен”
Филип Виденов (снимка: Cajasol)
27-07-2007 14:11 | Тема:Спорт

Контузията на Филип Виденов бе неприятна изненада не само за националния ни отбор, но и за баскетболния Кахасол, новото име на Каха Сан Фернандо. Гардът има договор с клуба от Севиля още един сезон. Българинът бе открит за интервю от испанския журналист Хуан де ла Хуерга от “Диарио де Севиля” и ето какво сподели пред него.  
 
Филип, толкова тежка ли е контузията, че да се налага операция?
„Операция действително се налага, но травмата не е чак толкова тежка и ще се възстановя бързо. Нарича се фрактура на Джоунс и представлява счупване на съвсем малка костица, която е по продължението на малкия пръст на крака ми.” 
 
Колко време се налага да отсъстваш?
„Два месеца. Така ми казват лекарите тук. Просто трябва да бъде поставен винт на мястото. Сигурен съм, че ще се завърна за началото на сезона в ACB. Това е и основната ми цел. Тъжен съм, че се контузих в неподходящ момент за нашия национален отбор, но такава е съдбата на спортиста.” 
 
Следиш ли селекцията, която се прави в Каха Сан Фернандо?
„Разбира се, и съм доволен от промените, които настъпват. Единствено ми се ще да вярвам, че треньорът ме включва в плановете за новия сезон и мисли за мен. Имам много какво да дам на Каха. Нуждая се от доверие, от повече минути на терена. Сега всичко е в ръцете на новия наставник и ще става това, което той пожелае. Рубен Маняно е голям специалист. Ще се радвам да работим заедно. В отношението ми с Мончо Лопес, който води тима миналия сезон, нещо куцаше и горещо се надявам от есента всичко да изглежда различно.” 
 
Защо не успя да се реализираш максимално в първата си година в ACB?
„Не знам какво да кажа. В самото начало нещата тръгнаха страхотно за мен. Бях убеден, че ръководството е зад гърба ми и демонстрирах най-доброто, на което съм способен в първите мачове от първенството. Изведнъж обаче ситуацията се промени към негативно и нямам обяснение защо. Започнаха да не разчитат така, както преди на играта ми, на качествата ми. Желанието ми е да остана в Севиля, защото градът ми харесва, харесвам и отбора и там се чувствам комфортно. Все пак нали се правят промени, за да тръгнем нагоре. Дано бъда част от възхода на Каха в ACB този сезон.”

Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи