Осмо място за момчетата до 15 години в Белград


Осмо място за момчетата до 15 години в Белград
27-07-2007 17:33

Българският национален отбор за момчета до 15 години загуби и последната си среща на европейския младежки олимпийски фестивал, който днес завършва в Белград.

Явно конкуренцията се оказа много жестока за отбора воден от Янко Янчев. Нашият състав е най-младият в турнира, състезателите са с една година по-малки от всички останали отбори.

Днес в мач за 7/8 място нашите отстъпиха на Македония със 61 – 80 и заеха последното 8-мо място. Двата отбора се срещнаха и в предварителната група на състезанието. След като вкараха само 9 точки в първата четвърт, на полувремето нашите момчета губеха с 28-37. В третата част обаче македонците дръпнаха и след нейния край вече бяхме минус 22 (37-59). В последната четърт мача се доиграваше.
В мач за 5/6 място израел победи със 76-54 Естония, а малко по-късно са двата мача за разпределение на медалите в турнира. И двата двубоя ще бъдат изиграни в уникалната Белградска Арена. В малкия финал играят Сърбия и Латвия, в който единия от съдиите ще бъде българинът Георги Сотиров. Следва финала между Литва и Испания, които ще определят победителя в надпреварата.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи