Иван Чолаков свиква пресконференция в Ямбол


Иван Чолаков свиква пресконференция в Ямбол
Иван Чолаков
28-07-2007 09:49 | yambol.basketball-bg.com

Старши треньорът на „Ямбол” Иван Чолаков свиква пресконференция на 31 юли (вторник) от 11.30 часа в спортна зала „Диана”. Поканени са всички медии и привърженици на баскетболната игра от Ямбол да участват в нея.
Вероятността мъжкият представителен отбор на града да не започне първенството е голяма. След като през изминалия сезон отборът изживяваше перманентна финансова криза, сега вече е на път да загуби емблемата и гордостта на Ямбол, баскетболния отбор. В действителност УС на БК ”Тунджа” го няма. Той съществува само по устав. Хората ангажирали се с набавянето на средства за съществуването на отбора са абдикирали. Общинския съвет на Ямбол гласува 100 хиляди лева от общинската хазна, но те са крайно недостатъчни за качествена селекция, а и не малка част от тях се използваха за покриване на задължения по дейността през изминалия сезон. Основният рекламодател на клуба фирмата „Ре пак” е изпълнила едва една четвърт от поетите си ангажименти. Единствено усилията на Иван Чолаков и члена на УС Христо Христов не са достатъчни за обезпечаване на отбора.

Тази пресконференция се свиква да се алармира за изключително неприятната опасност, която грози града от новия сезон да не гледат елитен баскетбол. А загубят ли се традициите, ще се чака още дванадесет години да се появят хора като Иван Чолаков и Анатоли Ясинский, които да го възродят.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи