Силни изяви на Кедъра в руския ефир


Силни изяви на Кедъра в руския ефир
Кедъра пред паметника на Пушкин в Арбат
29-07-2007 00:47

Баскетболен спец номер 1 в БНТ Камен Алипиев коментира вече трета седмица в ефира баскетболните мачове на руската НТВ+.  Днес руските зрители имаха удоволствието да слушат Кедъра в мача между Китай и Венецуела от станалия вече традиционен турнир за „Борис Станкович Къп”. Утре той ще бъде в ефир на срещата между Китай и Словения.

Преди това Алипиев се изявяваше като коментатор на мачове от WNBA и лятната лига на NBA от Лас Вегас по известната NBA.tv. Разбира се, всички коментари на Кедъра стават на руски език, който той владее отлично.

Баскетболните познанията на Кедъра помогнаха на главния мениджър на руския национален отбор Сергей Тараканов и сина на легендата на Александър ГомелскиВладимир. Двамата коментираха финала от Световното първенство от 1978 между СССР и Югославия и не успяха да разпознаят един от гардовете на сърбите. Благодарение на „спешната” намеса на Алипиев, че въпросното лице е Петър Вилфан, двамата излязоха от ситуацията.
Днес по-рано 33-годишен българин от Габрово, който живее в Москва от 5 години е намерил Кедъра в isq в интернет и казал, че изпитал чувство на гордост по-време на коментара му за „Борис Станкович Къп”.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи