17-о място за кадетите в Скопие


17-о място за кадетите в Скопие
Пламен Христов
29-07-2007 16:08

Кадетският тим на България завърши на 17-о място Евробаскет 2007, Дивизия Б в Скопие, Македония. Днес нашите момчета взеха реванш и се наложиха над домакините убедително с 84 - 62.

Преди няколко дни същия отбор ни победи във втората фаза на турнира, но сега нашият отбор показа по-добра дисциплина и заслужено спечели. Отново най-силно за българският отбор се представи Пламен Христов. Той вкара 27 точки и добави 17 борби. Георги Сираков добави 20 точки, а Юлиян Василев хвана 12 борби.

Пламен Христов постигна днес коефициент от 35, което го нареди на второ място в класацията за най-добър играч на турнира след унгареца Адам Лепшени.

Отборите на Унгария и Полша влизат в Дивизия А, а Словения и Португалия изпадат в Дивизия Б. Ние завършваме 17-и в Дивизия Б, едно незавидно за нас място и се надяваме, че това ще е сигнал за по-добра работа с момчетата в тази възраст. Все пак юношите до 18 и младежите до 20 години са в Дивизия А. След като най-големите останаха в най-силната дивизия, сега предстои и на юношите да покажат своите умения на започващото в петък първенство в Мадрид.
Възможностите на кадетите определено са по-големи и трябва да се вземат необходимите поуки, за да вървят напред. За съжаление те разкриха потенциала си само в единични срещи от състезанието в Скопие и в крайна сметка завършиха на незавидното за нас 17-о място. 
 

СТАТИСТИКА ОТ ДВУБОЯ С МАКЕДОНИЯ

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2007 ЗА КАДЕТИ (16), ДИВИЗИЯ Б

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2007 ЗА КАДЕТИ (16), ДИВИЗИЯ Б


ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА БЪЛГАРИЯ (16)


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи