България ще домакинства своите мачове в "Универсиада"


България ще домакинства своите мачове в "Универсиада"
Константин Папазов (снимка: Gong.bg)
30-07-2007 11:28

Мъжкият баскетболен тим на България ще играе своите мачове в зала „Универсиада” в София. Веднага след турнира "Vivatel Cup" старши треньорът на първия тим Константин Папазов заяви, че България е играла в "театрална обстановка" и затова ще настоява пред федерацията европейските квалификации с Босна и Херцеговина и с Унгария да бъдат преместени.

"Двореца на културата и спорта" във Варна и спортния комплекс в Правец бяха два от вариантите за смяна на зала „Универсиада”, но в крайна сметка мачовете остават в София. Първият мач в София е на 11 Август срещу Унгария, а втория на 18 срещу Босна и Херцеговина.

„Вече е късно за тази промяна,” заяви Тити за BulgarianBasket.com. “Зала Универсиада е заявена пред ФИБА за нашите домакинства. Все пак аз се надявам публиката да дойде и и ни подкрепи в двата мача срещу Босна и Унгария. Имаме много млади играчи в отбора, те са бъдещето на българския баскетбол и се нуждаят от подкрепата на публиката. Мисля, че нашите фенове неведнъж са доказвали, че могат да ни помагат. А когато става въпрос за България, всички трябва да сме обединени, за да успеем.”
По-късно днес националите заминават за Белгия за последни две контроли преди гостуването в Босна на 8-ми Август.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи