ЦСКА получи нова регистрация


ЦСКА получи нова регистрация
01-08-2007 11:09 | 7 дни спорт, Меридиан мач

Баскетболен клуб ЦСКА получи нова регистрация, съобщи президентът Росен Барчовски, който е и треньор на мъжкия отбор. След смъртта на бившите шефове Емил Коен и Владимир Федяев при катастрофа във Франция през юни, клубът реши да се пререгистрира заради големите дългове, оставени от тогавашното ръководство.
"Регистрацията вече е готова - заяви Барчовски. - Утре (б.р. - днес) съдебното решение ще бъде у мен. Така че до края на седмицата клубът трябва да получи лиценз от федерацията. Веднага започваме да преподписваме договори с хората, с които сме се разбрали. Досега изчаквахме регистрацията, за да бъде легитимен моят подпис. Йордан Бозов и Димитър Ангелов ще изчакат повече за евентуални оферти от чужбина. Ако не получат, надявам се да продължат с нас."
Според Барчовски има вариант женският БК ЦСКА да бъде регистриран отделно. "Това е най-лесната форма за финансиране на спортен клуб. През последния месец се убедих, че много трудно се намират хора, които да поемат издръжката на двата отбора."
- В края на следващата седмица ще представим спонсор на мъжкия тим - каза още Барчовски и отказа да даде повече информация по този въпрос

Още един сериозен бизнесмен е проявил интерес към ЦСКА. След като стана ясно, че „червените“ са подписали предварителен договор с фирмата „Интерлоджик лизинг“, вчера президентът на клуба Росен Барчовски разкри, че пред него съществува и друг вариант. Става въпрос за още един чужденец, който е готов да дава пари, като сумата, която ще бъде отпусната, ще е около 500 000 евро. „ЦСКА е марка, която стои на почит в Европа. Хората знаят за какъв клуб става въпрос и се интересуват. Преговаряме с двете фирми, като на този етап все още нямаме финализиране на сделката. Най-вероятно това ще стане в началото на седмицата. Преди това трябва да ни приемат във федерацията. Един от двамата ще стане новият президент на клуба. Според мен е редно, който дава парите, той да е шефът. Аз искам да се занимавам със спортно-техническата дейност. Амбициите ни са високи и за това бюджетът ще надхвърля значително 250 000 евро“, коментира Барчовски. Той допълни, че днес договори с новия клуб трябва да подпишат петима българи, с което бройката на състезателите при „червените“ ще нарасне на осем. „Разбрали сме се с Христо Николов и Крум Дойчинов, които ще подпишат утре (б.а. - днес). Освен това вече съм уредил нещата и с юношите Любен Пасков и Сергей Цветков, които могат да се броят за наши. Томи Фикоф също ще играе при нас, както и тримата американци. Разбрал съм се с Мираковски и Аврамовски, които до края на седмицата също трябва да подпишат“.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи